Kollektiv ferie i påsken 2022

Der er kollektiv ferie i de tre hverdage i påsken, og hvordan er det nu med reglerne, hvis jeg ikke har været ansat så længe, eller hvis jeg bliver syg?

Har du ikke optjent nok feriedage, fordi du ikke har været ansat så længe og ikke har feriedage med fra tidligere arbejdsgiver, kan du få dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse.

Du skal du gå ind på a-kassens hjemmeside: Din situation – jeg skal holde ferie – dagpenge ved kollektiv ferie, og følge vejledningen.

Du kan også ringe til a-kassen, som er flinke til at hjælpe. Du kan først få dagpenge fra den første dag, du melder dig ledig, så senest den første feriedag skal du melde dig ledig på www.jobnet.dk

Hvis du er sygemeldt inden ferien begynder og fortsat er syg på den første feriedag, mandag d. 11. april, kan du ikke holde ferie, og du skal derfor holde din ferie på et andet tidspunkt. HUSK at raskmelde dig til arbejdsgiveren efter endt sygdom.

Hvis du bliver syg ved feriens begyndelse, skal du melde dig syg INDEN arbejdets begyndelse mandag d. 11. april, så har du ret til at få din ferie udskudt til afholdelse på et senere tidspunkt.

Hvis du bliver syg, mens du holder ferie, skal du sygemelde dig til din arbejdsgiver på den første sygedag. De første 5 sygedage bruger du dine feriedage som normalt, men er du syg mere end 5 dage på et ferieår, kan du få erstatningsferie for de dage, der ligger derudover.

Du skal kunne dokumentere, at du har været syg. En forudsætning for at få erstatningsferie er, at du indhenter en lægeerklæring til din arbejdsgiver. Lægeerklæringen betaler du selv for. Dokumentationskravet gælder også ved ferie i udlandet.

Kredskontoret holder ferielukket i påskeferien (21/2 – 25/2). Vi er dog klar ved mobiltelefonen alle hverdage på 93 94 43 30 mellem klokken 12 og 13.

I ønskes alle en rigtig god og forhåbentlig sygdomsfri påskeferie.

Emner

Målgruppe